HTML

munkastílus

sokat dolgozunk, talán túlzásba visszük, de akkor is csináljuk. ha így alakult, akkor legalább - találjunk örömet és boldogságot - találjuk ki hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet - találjunk 1 stílust.

2008.04.17. 22:32 munkastílus

Munkahelyi versengés

Egészséges versenyszellem

Megyek be az irodába, bevackolok a saját részembe. Kolléganőm kocsija kinn, őt meg nem találom. "Biztosan a telesales-esekkel van."- gondoltam magamban, s mit ad Isten, nem tévedtem.

"Hát te,"- kérdezem piszkálódva -"jöttél dumálni?" Itt jobban megy a munka, világosít ő fel, és 1 idő után jómagam is átcsábulok. És ekkor jut eszembe, hogy mindig is akkor pörgött a munka, amikor egymást túlkiabálva akartuk megmutatni, hogy mennyire dolgozunk. Közös táblára írtuk fel eredményeinket, és javarészt nyilvánossá tettük a tárgyalásaink keresményét is. Ez az értékesítés területén éppúgy, mint bármilyen területen, alkalmazható jól is és rosszul is.

Nálunk spontán alakult ki, egész jól is működik, míg belterjesen csináljuk. Most ugrik majd a macska a vízbe, mikor bővülés van. Hogy tudom úgy a saját eredményeimet tálalni, hogy az ne dicsekvésnek számítson, de inspirálja az újakat ? Vagy hogy tudja a főnököm ezeket az adatokat (pl. tárgyalási statisztika) a többieknek úgy tálalni, hogy ne útáljanak engem, és mindemellé ne legyenek letörve, ha nem hozzák ugyanezt ?

Valamelyik sikerkönyvben ovlastam a sztorit, sajnos az eredetét lusta vagyok kikeresni, de azt tudom, hogy Bagolyvár kiadvány volt.

A legrosszabbul teljesítő gyáregységet meglátogatja a vezetési tanácsadó. Kérdezgeti az embereket, lassan már a műszak a végéhez ér, s mivel 1 kohászati gyárról van szó, ahol 24 órában megy a kemence, lassan jön az újabb csoport. Ekkor a vezető megkérdezi az aznapi teljesítményt, és a selejtszámot.Az eredményeket krétával felfirkálja az aszfaltra.

Megjön a váltás. Kérdezgetik, hogy mi az a szám, és mikor elmondják nekik, akkor igen meglepődnek. A műszak lejárta előtt letörlik a számokat, s kijavítják a sajátjukra, mely sokkal jobbat mutat. Az utánuk jövő műszak is megteszi mindezt, s mikor reggel a tegnapi műszak jön, igen meglepődnek. Az ő eredményüket éjjel messze túlszárnyalták. Persze ezt ők sem hagyhatják ennyiben ... stb. stb.

1 kicsit viccesen megjelenítve...

Könnyű neked. Értékesítésnél megteheted egyszerűen. Bazi nagy tábla, felvezeted rá Józsi nevét oszt mellé írod 10 tárgyalás, 8 szerződés, X összeg. Vagy Béla termelői csapata 100 db, 2 selejt, 3 javítható. És mi van, ha Józsi neve mellett 0 szerződés szerepel már 2 hónapig, mert beteg a gyereke ? De amúgy ő a cég vezető értékesítője ? Jól hat mindez a csapatmorálra ?

Szóval a keretekkel és a rendszerekkel csak csínján. Nem mindenki szereti a nyilvánosságot, de a jó teljesítményt el kell ismerni. Valahogy tudatni a társakkal, őket is motiválni, motorrá vállni.

Látókörtágítás
Versenyszellem a gyerekeknél http://bakkaespepe.blogspot.com/2008/04/versenyszellem.html
Tudományos versenyszellem - interjú Szilágyi Tiborral http://www.ujsag.sote.hu/SE/se10.htm

2 komment

Címkék: versenyszellem munkahelyi verseny munkahelyi versengés


A bejegyzés trackback címe:

https://munkastilus.blog.hu/api/trackback/id/tr87430734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szuszka 2009.02.16. 15:37:46

Sziasztok'
Munkahelyi versengés témában írok szakdolgozatot és a kérdőívem kitöltéshez szeretnék segítséget kérni. Cím: 5mp.eu/web.php?a=szuenka&o=4VMkHTfgMw

Lolita999 2009.02.20. 15:00:08

Sajnos, sokszor tapasztalom, hogy nyomulni kell, bár hál' Istennek, nem úgy, mint a fenti videon:) De az biztos, hogy neked kell lenni a legjobbnak, és ezt "menedzselni" sem árt valahogy, mert, ha meglapulsz a sötétben, nem vesznek észre. Sokszor látom, hogy valaki egész gusztustalan módon tud nyomulni, ezt persze, nem szoktam annyiban hagyni. Ameddig egészséges a versenyszellem, addig még doppingoló hatása is lehet. De, amikor már a munkához szükséges információkat visszatartjuk egymás előtt, na attól már őrjöngök.
süti beállítások módosítása